Selkäkipu yleisin syy sairauspoissaoloihin

  • tehnyt

Selkäkipu yleisin syy sairauspoissaoloihin

Keskimäärin suomalaiset käyvät lääkärissä 2,4 kertaa vuodessa. Selkäkipu on yleisin syy sairauspoissaoloihin. Jo sangen nuorilla selkäkivun esiintyvyys on alkanut yleistyä ja murrosiän päättyessä esiintyvyys on lähes aikuisten tasolla. Liikunnalla on merkittävä vaikutus selkäkivun ennaltaehkäisyssä sekä hoidossa. Naprapatiassa lihaskuntoharjoittelua käytetään yleisesti muiden hoitomenetelmien tukena. Yksilöllisesti suunniteltu harjoitusohjelma useimmiten vähentää koettua kipua ja nopeuttaa selkävaivasta toipumista. Säännöllinen liikunta ja lihaskuntoharjoittelu parantaa sydän- ja verenkiertoelimistön toimintaa, lisää lihasvoimaa ja –kestävyyttä sekä kohentaa tasapainoa että nivelten liikkuvuutta. Keskivartalon ja alaraajojen lihasvoiman harjoittaminen on tärkeää. Vähän tärähtelyä sisältävät liikuntamuodot kuten uinti, kävely ja pyöräily sopivat useimmille. Kaikki yli 20 minuuttia kestävä säännöllinen, kevyellä tai kohtalaisella intensiteetillä suoritettu liikunta edistää sydän- ja verenkiertoelimistön sekä selän terveyttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *